Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Η ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων ξεκινά από την απόφασή μας να επεξεργαστούμε τα ζητήματα που μας απασχολούν μέσα στη συνθήκη μιας διαπροσωπικής συνάντησης. Δηλαδή της συνάντησης με του/ης θεραπευόμενου/ης με τον/την θεραπευτή/τρια. Για αυτό τον λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώσουμε σταδιακά, στα πλαίσια της ψυχοθεραπείας, άνεση, οικειότητα και αισθήματα εμπιστοσύνης.

Κάθε άνθρωπος, ο οποίος παίρνει την απόφαση να επισκεφθεί ένα ψυχολόγο μπορεί να παρακινηθεί από διαφορετικά κίνητρα. Στην πραγματικότητα οι λόγοι που οδηγούμαστε στην ψυχοθεραπεία είναι διαφορετικοί για τον καθένα μας.

  • Κάποιοι από εμάς μπορεί να υποφέρουμε από έντονα σωματικά ή ψυχικά συμπτώματα, από τα οποία θέλουμε να απαλλαχθούμε.
  • Σε ψυχοθεραπεία ακόμη μπορεί να οδηγηθούν άνθρωποι που δυσφορούν έντονα μέσα στις διαπροσωπικές ή τις κοινωνικές τους σχέσεις.
  • Άλλοι μπορεί να αποζητήσουν την αυτογνωσία ως ένα ταξίδι εμβάθυνσης αλλά και ως ένα τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Σε κάθε περίπτωση η ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων αποτελεί μια προσωπική πορεία. Η πορεία αυτή περιέχει διάφορους σταθμούς και φάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου καιρού της εξοικείωσης, της περιόδου που εκτυλίσσεται η ψυχοθεραπεία αλλά και αυτής του κλεισίματος.

Τι ακριβώς συμβαίνει κατά την περίοδο λοιπόν που εκτυλίσσεται η ψυχοθεραπεία;

Ουσιαστικά όλα τα θέματα που απασχολούν το άτομο ανακινούνται μέσα στα πλαίσια μίας ζωντανής σχέσης. Αυτής του θεραπευτή με τον θεραπευόμενο, όπως είπαμε παραπάνω. Με μία έννοια, η σχέση με τον θεραπευτή λειτουργεί για το άτομο ως καταλύτης. Το άτομο επεξεργάζεται τα βασικά ζητήματα που το απασχολούν μέσα στο πλαίσιο αυτής της σχέσης. Ο/η θεραπευτής/ρια αποτελεί τον βασικό του συνοδοιπόρο. Βοηθά το άτομο να επεξεργαστεί τα ζητήματά του και να ολοκληρώσει αυτή την διαδρομή με τον πλέον κατάλληλο ψυχικά τρόπο.

Για αυτόν τον λόγο και έχει ένα περισσότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, ιδιαίτερα όταν διαπνέεται από μία ψυχοδυναμική προσέγγιση. Η ολοκλήρωσή της οδηγεί όχι μόνο στη διαχείριση των προβλημάτων που μας απασχολούν, αλλά και στην αυτογνωσία, την προσωπική εξέλιξη και την καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε μια συνεδρία.

Ενδεικτικά θέματα: Άγχος, κρίσεις πανικού, φοβίες, κατάθλιψη, διαταραχές της διάθεσης, προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων.